"Het zijn onze keuzes, Harry, die laten zien wie we werkelijk zijn, veel meer dan onze vaardigheden."

Gepubliceerd op 17 november 2023 om 07:00

Deze wijze woorden van Perkamentus die we allemaal in de Harry Potter boeken gelezen hebben, bevatten een belangrijke levensles. Je kan aangeboren vaardigheden en zelfs heuse talenten hebben, maar vaak gaan we hier dan vrij lui mee om.

We denken dat we aan talent alleen voldoende hebben om succesvol te zijn in ons respectievelijke vakgebied. Het is echter belangrijk dat we deze talenten ook echt recht aan doen door ons degelijk in ons vakgebied te scholen, en er echt het volle potentieel uit te halen.

Het verschil tussen een ongelofelijk talent hebben, en opmerkelijke prestaties leveren binnen jouw vakgebied, ligt in het ontplooien van de talenten die je reeds hebt. Maar ook in het ontwikkelen van je vaardigheden in een bewust gekozen omgeving die hier bevordelijk voor is, en door te werken aan je karakter zodat je waardig bent aan het talent dat je gegeven is.

Dus ga ondanks talent even hard werken als mensen zonder talent. Dan bouw je een leven op waar je waarachtig trots op kan zijn, en word je de grootse tovenaar die je had kunnen zijn!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.