"Beperk jezelf nooit door de beperkte verbeeldingskracht van anderen; beperk ook nooit anderen door jouw eigen beperkte verbeeldingskracht."

Gepubliceerd op 13 november 2023 om 07:00

Deze wijze woorden komen van Mae Jemison, de eerste zwarte vrouw in de ruimte. Haar boodschap is dat we onszelf nooit klein moeten laten maken door de twijfel van anderen of onze dromen wel mogelijk zijn en over wat voor mogelijkheden we volgens hen beschikken.

Als mensen met weinig droomkracht of levenservaring zeggen dat iets "niet kan", laat je daar dan niet door ontmoedigen. Jij bent de enige die weet wat jij waar kunt maken.

Tegelijkertijd moeten we ook heel voorzichtig zijn om dit een ander ook niet aan te doen. Blijf zelfs naar mensen die je al jarenlang kent altijd met het perspectief kijken van nieuwsgierigheid in hun nog onontwikkeld potentieel, naar vaardigheden die je nog nooit in hen hebt gezien, en door hun persoonlijke perspectief altijd als waardevol te beschouwen en als iets waar je nog van kan leren.

Sta toe dat mensen die je al vele jaren kent je nog steeds kunnen verbazen en geef hen de vrijheid in je hoofd opdat jouw mentaal beeld van hen voor altijd mag blijven groeien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.