PUUR! blog

Op deze blog bekijken we citaten eens dieper of op een andere manier om er de échte waarde uit te halen.


“Geloof in jezelf!”

Het citaat ‘geloof in jezelf’ is al even cliché als ‘tijd heelt alle wonden’, ‘alles gebeurd omwille van een reden’,… Maar we voelen als mensen al meteen aan dat dit niet helemaal klopt, en een beetje kritischere kijk verdiend. Dus laten we hier eens wat kritischer naar kijken. Is blind vertrouwen in jezelf wel altijd een goed idee?

Lees meer »

“Ik dank mijn succes aan dit: ik heb nooit een excuus gevonden of aangenomen.”

Toen Cornelius Vanderbilt deze woorden neerschreef in zijn autobiografie uit 1877, was hij allang succesvol. Maar zijn weg er naartoe was niet gemakkelijk. Als jonge ondernemer in de scheepvaart ontving hij hevige kritiek en twijfel van anderen die zeiden dat hij nooit succesvol zou zijn in de scheepvaartindustrie omdat de grote gevestigde bedrijven winstgevende contracten hadden met deoverheid.

Lees meer »

"Slecht weer bestaat niet, slechte kleren wel”

Dit gezegde bevat een eeuwenoude Nederlandstalige boerenwijsheid, die het op het eerste zicht lijkt te hebben over dat je best aangepaste kleding draagt wanneer het slecht weer is omdat jij je anders niet comfortabel zal voelen in je gekozen kleding of het koud zal hebben buiten.

Lees meer »